naamkaartjes vroedvrouw de levensbloem

Ontwerp van logo, visitekaartje, website en huisstijl - "De Levensbloem"

Een krachtige formule met een machtige missie

De Levensbloem is het geesteskind van Dominique Luypaers, een vroedvrouw die, na een carrière in een materniteit in België, besliste om haar kunde en ervaring in te zetten als vrijwilligster in het buitenland. Zo werkte ze onder meer in Cambodja, voor Artsen Zonder Grenzen, in vluchtelingenkampen en zelfs op reddingsschepen. 

Terug in België voelde ze dat de tijd rijp was om zich verder in te zetten voor moeders en kinderen in haar eigen praktijk. Je kan bij haar terecht voor zowel pre- als postnataal advies en assistentie voor de jonge moeder. 

Wat Dominique beroepshalve doet, gaat veel verder dan gewoon een job. Het is een missie, een roeping. In haar krachtige slogan op haar homepagina leest de bezoeker dat elke zwangere vrouw, overal ter wereld, één centrale wens heeft: haar kindje in veiligheid, gezondheid en geborgenheid op de wereld zetten. Haar overtuigende visie en verbluffende ervaring wilden wij graag laten weerspiegelen in het ontwerp van haar website en huisstijl. 

mockup vroedvrouw de levensbloem

Voeg je koptekst hier toe

Voeg je koptekst hier toe

Het idee achter de website.

Dominiques website zet een statement neer. Ze straalt een oermoederlijke wijsheid, rust en betrouwbaarheid uit. De bezoeker wordt gegrepen door een heldere spreuk: ‘De levensbloem is de blauwdruk van al het nieuwe leven’. We zetten deze boodschap nog wat extra kracht bij door de kobaltblauwe achtergrond. Geen toevallige beslissing: blauw doet het als neutrale, intelligente kleur uitstekend binnen een context waarin betrouwbaarheid, veiligheid en plichtsbewustzijn de toon aangeven. 

We kozen heel bewust voor een ongebruikelijk contrast met oudroze. Beide kleuren en hun onderlinge dynamiek vormen een verrassend maar smaakvol geheel. Net zoals in het levenswerk van Dominique bundelen we op die manier wijsheid en rust met vrouwelijkheid en kwetsbaarheid.

logo laten maken

Voeg je koptekst hier toe

Het ontwerp van het logo

In onze ontwerpen voor logo en huisstijl hechten we bijzonder veel belang aan symboliek en diepgang. Daarmee verschaffen we een fraai vormgegeven visitekaartje en website nét dat tikkeltje extra. 

Als basispunt voor dit concept namen we de naam van de praktijk, de levensbloem. De levensbloem is een geometrische tekening die symbool staat voor de groei en verbondenheid van alle leven. Ze beeldt ook de verschillende dimensies en lagen van het leven uit. Deze lagen, die elkaar onderling voortdurend beïnvloeden, drukken uit dat het leven meer is dan slechts de optelsom van losse elementen. Verschillende historische plaatsten zijn gebouwd volgens de geometrische principes van de levensbloem, waaronder het Parthenon in Athene en de piramides van Gizeh.

Met de levensbloem als fundament voegden we hieraan de belichaming van Dominiques essentie toe. Voor het ontwerp van het logo hebben we gekozen voor een gestileerd lijnenspel, straf in al haar eenvoud. De kijker ziet een foetus, die via de navelstreng verbonden is met de levensbloem. In de letter ‘o’ verwerkten we hetzelfde minimalistische symbool van de levensbloem.

naamkaartje

Voeg je koptekst hier toe

Visitekaartjes, huisstijl en logo als totaalpakket

De visitekaartjes schitteren door hun ingetogen, geraffineerde elegantie. Net zoals bij de website krijgen de potentiële cliënten van Dominique in één oogopslag het totale plaatje te zien, onomwonden en sprekend. 

Door de uitbesteding van Dominiques volledige bundel aan benodigdheden: website, naamkaartjes, huisstijl en logo, konden we de integrale partij tot in de puntjes verfijnen en conceptualiseren. Net zoals deze inspirerende dame tevreden terugblikt op een geslaagde bevalling, doen wij dat over dit vruchtbare project. 

Je kan deze creatie bewonderen via www.vroedvrouwdelevensbloem.be.

Ook voor jouw bedrijf of dienst gaan we heel graag tot het uiterste om samen een pareltje neer te zetten. Ben je benieuwd naar onze tarieven en werkwijze? Neem dan vrijblijvend contact op.

Deel dit project 

Bedankt voor je bericht!

Wij hebben je ingevuld formulier goed ontvangen.

Houd je mailbox in de gaten

Je ontvangt binnen 48 uur een reactie op je vraag.

In tussentijd...

Heb je ons gratis e-book over logo’s al gedownload?

En volg zeker onze social mediakanalen

Maak contact met anderen, bespreek de meest recente ontwerpen
of laat de wereld gewoon zien dat je weg bent van Nine Concepts.