website praktijk de watering laptop

Huisstijl
Praktijk De Watering

Toen Praktijk ‘De Watering’ ons contacteerde om voor hen een nieuwe website en logo te ontwikkelen, hadden ze vrij duidelijk voor ogen wat ze graag wilden uitstralen met deze nieuwe huisstijl.

De Watering is een praktijk die psychotherapie aanbiedt enerzijds, en business coaching anderzijds. Ze wilden heel graag een logo waarin de waterrijke omgeving van Mol in werd verwerkt. De gelijknamige Watering is immers ook een natuurgebied in Postel, een deelgemeente van Lommel. De rust die dit gebied – en de natuur in zijn algemeenheid – uitstraalt, wilden we ook vertaald hebben in onze ontwerpen.

website gemaakt voor praktijk watering

Details maken het design.

Het stond al snel als een paal boven water dat de hoofdkleur voor De Watering groen zou worden. In de kleurenpsychologie is groen immers de kleur die geassocieerd wordt met natuur, gezondheid en stabiliteit. Daarnaast staat groen ook voor groei, vernieuwing en veiligheid.

Gezien de aard van de werkzaamheden binnen deze praktijk was het ons gezamenlijk doel om de huisstijl zo sereen mogelijk te houden. Door de toepassingen van zachte groentinten dompelen we de bezoeker in een sfeer van rust, vertrouwen en harmonie. Dit groen laten we ook terugkomen bij het visuele materiaal dat we gebruikten voor de website. Op de foto’s die we gebruikten voor de website gingen we opnieuw uit van de link met natuur, water en vanzelfsprekend heel veel groen. Het design is toegankelijk en overzichtelijk, zodat de toekomstige cliënt meteen vindt wat hij zoekt.

briefpapier praktijk de watering

Voeg je koptekst hier toe

Een unieke huisstijl die matched.

Er werd ons gevraagd om naast de website ook het ontwerp van de volledige huisstijl voor onze rekening te nemen. Naamkaartjes, notitieboekjes, affiches en briefpapier kregen dezelfde elegantie toebedeeld als hun digitale visitekaartje. De eindbestemming van de affiches is de wachtkamer van huisartsenpraktijken uit de omgeving. Ook hier lag de keuze voor een serene foto en overeenkomstige quote voor de hand. 

Zoals steeds hebben we, door gedegen vraagstelling de noden van de klant in kaart gebracht en hun wensen vertaald naar een tijdloos en verfijnd ontwerp. 

In het logo-ontwerp hebben we opnieuw geknipoogd naar de omgeving: de gespiegelde letter W verbeeldt immers een weerspiegeling in een waterpartij. 

poster praktijk de watering

Deel dit project 

Bedankt voor je bericht!

Wij hebben je ingevuld formulier goed ontvangen.

Houd je mailbox in de gaten

Je ontvangt binnen 48 uur een reactie op je vraag.

In tussentijd...

Heb je ons gratis e-book over logo’s al gedownload?

En volg zeker onze social mediakanalen

Maak contact met anderen, bespreek de meest recente ontwerpen
of laat de wereld gewoon zien dat je weg bent van Nine Concepts.